Nosratollah Reyhani
E-mail:
Geboortedatum: 17 december 1944
Geboorteplaats: Teheran - Iran
Nationaliteit: Nederlands
Huidige woonplaats: Mijdrecht, Nederland
Gehuwd met Ineke van der Garde, 4 kinderen.
Geboren in een Bahá'í-gezin in Iran en in 1960 verhuisd naar Nederland voor versterking van de Bahá'í-gemeenschap.
Na secundaire studies de opleiding voor Binnenhuisarchitectuur gevolgd en in 1969 de overstap gemaakt naar de automatiseringswereld. Sindsdien werkzaam geweest als Computer Programmeur, Software Trainer en Projectleider Software Implementaties.
Als Trainer cursussen ontwikkeld, verzorgd en gegeven voor zowel studenten en docenten van diverse universiteiten als voor commerciële instellingen in binnen en buitenland. Veel ervaring met het geven van onderwijs aan volwassenen, uitgebreide ervaring met het begeleiden van groepen alsmede individuele coaching.
In de periode 1968-1996 actief lid geweest van verschillende plaatselijke Geestelijke Raden in de Bahá'í-gemeenschap en als bestuurslid van de Stichting Bahá'í Literatuur.
Sinds 1986 lid van de Nationale Geestelijke Raad van de Bahá'ís van Nederland en betrokken bij activiteiten ter bevordering van de ontwikkeling van de Bahá'í-gemeenschap, tevens bestuurslid en penningmeester van Coneba (een vereniging voor sociale en economische projecten). In het bijzonder nauw bertokken bij o.a. activiteiten voor opvoeding en onderwijs, literatuur, informatica en sociaal-economische projecten. De Nationale Geestelijke Raad is het hoogste bestuursorgaan van de Bahá'í-gemeenschap Nederland en heeft de jurisdictie over alle aangelegenheden van het Bahá'í-geloof in het land. Sedert het academiejaar 2005-2006 docent Bahá'í-geloof aan de FVG.
Mijn inspiratie
Als Bahá'í ben ik altijd bijzonder gefascineerd door de twee machtige bronnen van kennis die wij, mensen tot onze beschikking hebben: Religie en Wetenschap.
Van de ene kant voorziet de Religie ons van oudsher van kennis over zowel geestelijke als materiële zaken, waar we voor het moment zelf anders geen toegang hebben, en van de andere kant onze enorme capaciteit om door onderzoek en analyse achter de geheimen van onze bestaanswereld te komen.
Deze twee, voor mij onlosmakelijke, bronnen zijn samen het fundament voor de volwaardige ontwikkeling van de mensheid. De FVG maakt studenten mogelijk om door eigen onderzoek en analyse kennis te vergaren over het ware wezen van Religie. Publicaties o.m. Acta Comparanda XXI en XXIII.
|